Zwanger en in opname

Auteurs

  • Odette

Samenvatting

Ik moet altijd even nadenken over hoe ik hieraan begin… Kort samengevat: ik kom uit een liefdevol, maar disfunctioneel gezin. Ouders gescheiden op jonge leeftijd en veel over en weer tussen ouders en grootouders. Als kind heb ik daar niet veel last van gehad, maar naarmate mijn puberteit van start ging, kwam dat gebrek aan stabiliteit en regelmaat aan de oppervlakte, door te rebelleren, te experimenteren en veel te feesten.

Die losbandige levensstijl eindigde meestal zodra ik iemand leerde kennen en in een relatie belandde. Belanden is misschien niet het juiste woord en zeker geen term die ik toen zou gebruiken, want ik zag die
persoon echt graag. Ik hunkerde ook naar het ideale beeld van het gezinnetje, dat ikzelf nooit echt had gekend. Drugs waren toen zeker niet aan de orde, maar alcohol… Alcohol begon echt wel een probleem te worden, hoewel ik het zelf niet graag toegaf. Wat vaak begon als een aperitiefje voor het eten, eindigde geregeld in een black-out, doordat ik mijn grens niet kende of respecteerde. Toen mijn ‘ideale’ relaties op de klippen liepen door mijn drinken en de daaraan gekoppelde ruzies en ontrouw, was het tijd voor wat anders. Full text lezen (enkel abonees)

Gepubliceerd

05-09-2022